Velikonoční svátky mám taky spojeny s vůní - vařená vejce s povařenou čerstvou paprikovou domácí klobásou. Mňam :)
No, není to sice přesné, ale i tak by to šlo |
Byl to u nás doma vždy takový pravidelný slovenský (maďarský?) zvyk. Ne vždy se mi ovšem podaří tyto dvě důležité ingredience spojit dohromady právě v tuto dobu. Letos to po několika letech vyšlo - vejce přítomna budou (pokud se na mě nechystá s pomlázkou nějaká horda nájezdníků), jen ta správná klobása bývá málokdy. Naštěstí mám letos přísun, tak si zaručeně pochutnám :-) Viděla bych to jako takovou pozdní víkendovou snídani... mňam :):):)
No co, kokosovou kašičku s banánem snídám pořád, měla bych udělat občasnějakou změnu.
Tak mě napadlo, když každoročně s manželem řešíme velikonoční jídelníček jako "bitvu národních zvyklostí" :D, mohla bych po letech udělat taky škvarkové pagáče. S paleem tedy nemají naprosto nic společného, ale... jsou přece Velikonoce a jinak si s tím, co pozřu, dám dost záležet.
Tohle už je o trochu lepší |
Žádné komentáře:
Okomentovat