Cesta je cíl... moje krédo (nikoli myšlenka)
a taky VYTRVALOST, TRPĚLIVOST, KLID, ROZVAHU, DOBROU MYSL A NADHLED (tolik vlastní zkušenost)

úterý 7. června 2016

Číčov

Ten název se mi prostě víc líbí s dlouhým "í".
Když máte doma po zimě mírně zlenivělého manžela, k tomu každý den (když zrovna není inverze) nádherný výhled na jižní část Českého středohoří, dá se předpokládat, že se tyto dvě množiny jednou protnou.
Věřme, že i vícekrát.
Rozhodli jsme, že velké kopce zvládne každý, my si užijeme ty menší, intimnější kopečky, zato pěkně špičaté, nejlépe s prudkým stoupáním, zajímavou flórou, aby byl důvod jít hóóódně pomalu, nejlépe s pěknými šutry, aby bylo co zkoumat (geologické kladívko s sebou :D), to všechno pokud možno fotogenické a s přídavkem trochu slušného počasí, aby mohla vzniknout fotodokumentace :) Jo a taky "holohlavé" - aby se při klidném rozjímání na vrcholku nechalo dívat co nejdál do kraje a přemýšlet, kam příště...



Mapy.cz
Pro zahřátí a taky z hecu jsme vybrali kopec Číčov. Pro zahřátí - to je vzhledem k náročnosti jasné. Nestrhnu muže ještě před sezónou. Z hecu proto, že kdykoliv jsme jeli autem kolem, dušovali jsme se, že ho opravdu, ale opravdu, co nejdřív zlezeme :)
No a po nějakých, ehm, dvanácti (?) letech jsme se vydali na zteč.
Byla sobota, 21. května.
Kozinec dánský

Kvetoucí koniklec jsme sice prošvihli, ovšem polštáře mateřídoušky časné pravé se přehlídnout nedaly
Koniklec luční český, odkvetlý
Šalvěj luční
Hvozdík kartouzek s pryšcem chvojkou
Rozrazil rozprostřený
Čím je Číčov známý mezi geology, je nerost aragonit, o němž si lze tady něco přečíst a prohlédnout si ho. Pár krystalků jsem cestou zahlédla, některé i podržela v ruce... a zase je vrátila. Jejich sběr je zakázán.

V pozadí vrch Milá

V dáli silueta Bořně
 Procházka příjemná, stráň rozkvetlá a místy pěkně příkrá. Časově velmi nenáročný výšlap, jen pro neposedné děti bych doporučila něco jako vodítko, kdyby se náhle rozhodly válet sudy :)

Žádné komentáře:

Okomentovat